Tjingeling!

2012-02-27 - 12:08:54 / Helen / Kommentarer (0)
Ms Helen Johansson here! Martina sa att det var min tur att skriva så här sitter jag nu ;) nu befinner vi oss i Airlie Beach, ett mycket trevigt ställe när det inte öser ner... kom hit med Greyhound igår, blev avsläppta nere vid havet, regnet vräkte ner men vi tog våra små smidiga väskor och traskade upp till hostellet, inga sura miner här inte hehe... Vi bor ihop med 2 killar, dom sitter just nu ovanför oss och pratar om alla ställen dom varit på, väldigt intressant, det är lite som en liten privat resebyrå.

Vi hade en trevlig promenad i regnet innan... Vi tänkte gå till mataffären som inte såg ut att ligga så långt bort, men det gjord den... Det verkligen öste ner och självklart fanns det inget tak nånstans som vi kunde ställa oss under, men så såg vi en carport vid ett hus, så vi och en liten vilsen hundponke, sprang in där och ställde oss. Den grabben var inte rädd om livet, han sprang ut rätt framför en bil när vi skulle korsa vägen men han klarade sig och alla som passerade glodde på oss och trodde att det var vår hund... Men efter många om och men så kom vi fram till affären, såg ut som blöta katter allihopa men vi köpte oss lite saft så blev allting mycket bättre typ... ;)

Nu har vi druckit vår saft (supergod) och nu ska vi snart borsta våra tansebissar och krama den oerhört platta kudden.... Sedan ska vi sätta i våra öronproppar och förhoppningsvis kunna sova trots min gnisslande säng, det går så fint så bara jag ligger helt stilla och inte rör på mig ;) Martina äter kitkat med vit choklad nu och hon njuter!

Ha det gött see yaaaa

Bilder kommer när internet är gratis :)

Rottnest island #2

2012-02-21 - 10:04:25 / Martina / Kommentarer (1)
hejhejhejhej igen for tredje gangen pa 3 dagar. eller? ja natt sant iaf.
Tankte lagga upp mina bilder fran rottnest island har och nu, an sa lange ar det ju bara sandras som ar uppe :) kommer inte orka skriva sa mycket mer nu da jag mar som jag fortjanar idag sa njut av bilderna.
hejda

Kings Park

2012-02-20 - 03:37:36 / Martina / Kommentarer (2)
Sista dagen pa vastkusten gick jag, sandra och helen till Kings park. En kille sa forsta dagen i perth (3 veckor sedan) att vi maste aka till kingspark och se utsikten bade pa dagen och kvallen. Har vi tagit tag i detta under dessa tre veckor? Neeeeeee... men nu, sista dagen (sista timmarna) i perth sa gick vi dit. Forst trodde vi att vi var vilse, men sen hittade vi nagra trappor, som visade sig vara hundra trappor i 70 grader lutning lite langre upp som tog oss till fina Kings Park. Jag kan ju saga sahar, vi ligger inte pa latsidan har i detta landet. ;)

Men iaf. Kings Park hade en otrooolig utsikt, jatte fint verkligen. Synd dock att det ar sa svart att fanga saker pa bild.. Men har kommer nagra bilder som sandra tog med sin kamera (jag agerade in som fotograf ibland ocksa eftersom jag fortfarande ar valdigt avundsjuk pa hennes kamera.. haha).
fin utsikt over perth city :)
sadar ja! Nu ville inte datorn sammarbeta med mig natt mer sa nu far det racka med bilder for denna gang :)
ps. nu har vi skrivit 4 inlagg pa tva dagar och inga kommentarer vi ser. Fy skams! :)

Rottnest Island

2012-02-19 - 09:22:11 / Sandra / Kommentarer (1)
Sandra vid tangenterna igen for att skriva vart 3:e inlagg idag ! det ar ett rekord som kommer bli svart att sla ;D

Var nast sista dag pa vastkusten tog vi vara kameror och hyrde varsin cykel och akte farjan fran Freemantle over till Rottnest Island (som fatt sitt namn efter alla stora "rattor" pa on- Quokka).  

Att cykla runt denna on pa jakt efter den finaste snorklingsviken var en jobbig, svettig och varm historia ! :P Vi cyklade sakert over 2 mil, uppforsbacke efter uppforsbacke i den stekande solen. Men snorkla han vi inte med att gora sa mkt, for att hinna runt on innan fargan skulle ga tbx nagra timmar senare.

Lagger upp lite bilder pa allt kameran lyckades fanga pa bild, bade vid vatten pauserna och i farten pa cykeln ;)











Lancelin Sand Dunes

2012-02-19 - 04:25:36 / Martina / Kommentarer (0)
Hejssvejs igen!! Tva inlagg pa mindre an en halvtimme. inte daligt. eller huuur?? :)
Tankte att jag skulle lagga upp nagra bilder fran nar vi var och akte Sandboarding i Lancelin for en vecka sen ungefar :). Det var sjuukt svart tyckte jag iaf. dom andra klarade det battre an mig ;) men jag tror att jag tankte ratt taktiskt for det var inte kul alls att ga upp for backarna nar man val akt ner. Varfor finns det inte liftar dar undrar jag... ;)
Valdigt skont att det var molnigt nar vi akte hit, for det var sa varmt. Kan bara tanka mig hur varm all sand hade vart om solen hade stekt pa...
Vi akte dit med nagra killar fran hostelet. Akte i Toms bil. Jag hade turen som fick sitta upp, dom andra lag i hans sang dar bak. Fick kanslan av att det inte var sa bekvamt for dom nar han korde i alla halor och sant ;)
Valdigt fina utsikter har.
Sandra "aker"..
linn aker ner
linn gar upp igen.... (lagg aven marke till Tom pa dessa tva bilder. han var sa lat sa han orkade inte stracka sig efter vattenflaskan (oversta bilden). han bara lag dar.)



helen kunde ocksa aka..

Jag sjalv satt mest ner och akte. gick ocksa bra :))) HEJDA

Wildlife park

2012-02-19 - 03:54:30 / Martina / Kommentarer (0)
Battre sent an aldrig. Nu antligen har vi gratis internet pa vart hostel sa nu kan jag lagga upp mina djurparksbilder. Jag personligen tyckte val inte att det var sa jatte kul da jag vart pa djurparker dom tva senaste aren sa det racker. Men valdigt haftigt att fa se kanguru's iaf.
Vi blev avslappta av bussen ute vid vagen och skulle ga ca. 5 km till djurparken pa denna odevag. Lite orovackande nar vi sag dessa varningsskyltar ;)
pappegojja
Har ar dom. kangaroos. Dock valdigt lata och sloa nar vi sag dom..
linn klappar en albino
tjejerna kollar lite kangaroos
koala bjornar
Kamel
marsvin. ingen aning varfor dom har det pa detta zoo't. men men. haha
asnoor
och sist men inte minst. en STOR krokodil som sprang los!!!!! eller natt....
Det var allt. nu orkar jag inte ladda upp mer bilder.  Nu nar jag anda haller pa och skriver har sa ska jag forsoka gora ett nytt inlagg med lite andra bilder. hare gott!!

Vi provar vara vingar till havs.

2012-02-11 - 11:27:46 / Sandra / Kommentarer (1)
Halloj, sandra vid tangenterna for att skriva mitt forsta inlagg pa resan ... heja mig ;)

For att varriera alla inlagg om vader och mat och hur dyrt det ar har tankte jag sammanfatta lite vad vi faktiskt angnar oss at :)

Och jag kan ju saga att Lancelin ar nastan som hemma i Frillesas, samma stank av tang iaf :P

Vi har provat pa sandbording i stora sanddynor liknade vara svenska fjallbackar men det fanns tyvarr ingen lift sa varje gang vi lyckats att aka ner fick man vackert borja trampa uppat mot toppen igen. Jag har nog aldrig kant sa mkt mjolksyra i benen nagonsin... men absolut kul att prova pa :)

Annars sa battrar vi pa varan branna och ligger och solar vid poolen stora delar av dagen. Men det kanns ju helt okej att bara ha semester oxa ;)


Lagger upp en bild pa oss efter en 2h suflektion, dar vi  lyckades overrosta radslan for hajar och faktiskt kom upp pa surfingbradan och surfade grasiost pa vagorna... haha. I farten lyckades vi aven astakomma flera blamarken, skrapsar och fick aven offra 2 linser i havet.... samt att vi nog svalde halva havet.... sa vi har nog tur om det finns kvar nagot att bada i imorgon ;)



Puss pa er dar hemma :)

Hejsvejs i lingonskogen!

2012-02-07 - 13:20:14 / Helen / Kommentarer (1)
Helen har... Tankte att det kanske var dags med en liten uppdatering! Nu ar vi i Lancelin, norr om Perth, ett mycket trevligt stalle ma jag saga! Vi har poooool :D Hostellet ar toppentoppen, frasht o fint med hangmattor direkt utanfor rummet. Vi ser manga rumpor har i Australien, forst en vid tunnelbanan i Sydney o nu annu en idag nar jag skulle kliva ner i poolen, att folk inte kan tacka sina stjartar... Maten ar annu dyrare har, yey! Men nudlar smakar fint det ocksa ;) Pa lordag ska vi prova pa surfing, hur detta nu ska ga... Vi far se hur manga liter saltvatten vi lyckas svalja. Kanske det mattar lite ;) Idag sag jag en kille har pa hostellet som stekte pannkakor, jag tror aldrig att jag varit sa avundsjuk... Annars solar vi och badar, ligger i hangmattan, spoar surfkillarmna i volleyboll och bara har det gott, vi klagar inte! :))

Ha det gott! Peace out :)











RSS 2.0